štvrtok 1. januára 2015

VIEDENSKÝ REZEŇ (protikvasinková verzia)

 
Klasický viedenský rezeň sa pripravuje zásadne z teľacieho mäsa, v trojobale (hladká múka, vajce, strúhanka) a vypráža sa v horúcej bravčovej masti. Nie každý si ho však môže dopriať v originálnej verzii. Tu je návod ako ho pripraviť tak, aby vyhovoval potrebám protikvasinkovej/protiplesňovej stravy*.


Suroviny
teľacie stehno
múka hladká pohánková
vajce
vločky pohánkové
soľ
mleté čierne korenie
alebo sečuánske korenie
kokosový olej (bez vône)


Postup
Očistené, odblanené teľacie mäso nakrájam na rezne, mierne naklepem a osolím. Kto má rád mäso pikantnejšie, môže použiť mleté čierne korenie, alebo sečuánske korenie. Mäso obalím v pohánkovej múke, v rozšľahanom vajíčku a napokon v pohánkových vločkách. Vyprážam v horúcom kokosovom oleji (z oboch strán cca 3 minúty). Podávam s plátkom citróna, alebo pokvapkané čerstvou citrónovou šťavou.
Tu som v rámci protikvasinkovej diéty podávala s pečenými topinamburmi a uhorkovo-cibuľovým šalátom.

*Zvyčajne má protikvasinková diéta niekoľko fáz, na jej začiatku je povolených len zopár potravín, neskôr je to voľnejšie. Uistite sa, že suroviny a postupy v tomto recepte sú v súlade s Vašimi aktuálnymi potrebami, v prípade pochybností sa poraďte s Vašim ošetrujúcim lekárom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly