štvrtok 1. januára 2015

UHORKOVO - CIBUĽOVÝ ŠALÁT

 
Až smiešne jednoduchý a pritom nesmierne chutný šalát.


Suroviny
1 ks uhorka poľná
1 ks cibuľa červená
1 ks čili paprička
soľ
šťava z citróna
sladidlo
(v protikvasinkovej verzii používajte ako sladidlo výlučne stéviu, alebo xylitol!)


Postup
Uhorku dobre umyjem a nakrájam na tenšie plátky. Mierne osolím a nechám vypotiť. Cibuľu nakrájam na tenšie pásiky, čili papričku na kolieska, tiež mierne osolím a nechám vypotiť. Všetko spolu premiešam, dochutím citrónovou šťavou a sladidlom.
Šalát je vhodný pri protikvasinkovej diéte, pretože obsahuje 3 zložky - cibuľa, čili paprička a citrónová šťava, ktoré majú výrazný protikvasinkový efekt. Uhorka zároveň patrí medzi potraviny, ktorých konzumácia je pri tejto diéte bezpečná vo všetkých jej fázach*.

*Zvyčajne má protikvasinková diéta niekoľko fáz, na jej začiatku je povolených len zopár potravín, neskôr je to voľnejšie. Uistite sa, že suroviny a postupy v tomto recepte sú v súlade s Vašimi aktuálnymi potrebami, v prípade pochybností sa poraďte s Vašim ošetrujúcim lekárom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly