nedeľa 7. júna 2015

ZELENÉ FAZUĽKY S ČILI A SEZAMOM


Nenáročné a rýchle jedlo, vhodné aj ako príloha.


Suroviny
200 g fazuľka zelená (celé lusky)
2 - 3 ks cibuľka jarná
1 čl olej sezamový
1 PL  sezamové semienka
čili paprička čerstvá
soľ
mleté čierne korenie
muškátový oriešok
citrónová šťava


Postup
Zelené fazuľky, jarnú cibuľku a čerstvú čili papričku očistím. Konce strukov zrežem, cibuľku a čili papričku nakrájam na kolieska. Zelené fazuľky s čili a sezamom (fotorecept) - obrázok 1
Na panvicu dám trošku sezamového oleja. Keď je horúca, pridám jarnú cibuľku a čili, po chvíli aj fazuľové struky. Sprudka ich opekám, len pár minút, cca 2-3, aby zostali chrumkavé. Odložím ich na tanier, sporák vypnem a na rozhorúčenú panvicu nasypem sezamové semienka. Zvyškové teplo stačí akurát, aby mierne zhnedli (panvica je oceľová). K opečenému sezamu vrátim fazuľové struky a premiešam (postup si prispôsobte typu panvice). Namiesto sezamu sa dá použiť aj strúhanka. Zelené fazuľky s čili a sezamom (fotorecept) - obrázok 2
Na dochutenie sa hodí napríklad mleté čierne korenie, muškátový orech, alebo citrónová šťava. Ja som tentokrát už nepridávala nič, ani soľ. Je to jednoduchá a rýchlo hotová príloha, ale pokojne aj hlavné jedlo. Môj ocino by sa síce takémuto (rozumej malému a bez mäsa) hlavnému chodu nepotešil, ale niekto s menším energetickým výdajom, alebo apetítom hej 😉.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly