nedeľa 7. júna 2015

GRILOVANÉ KURACIE SRDIEČKA SO ZELENOU FAZUĽKOU


Srdiečka mám asi najradšej na cibuľke, no výborné sú aj grilované. Ideálne na vonkajšom grile s pridanou vôňou dymu, ale v byte postačí aj panvica.. a radšej veľa nedymte 😉.


Suroviny
300 g srdiečka kuracie
1 - 2 PL med
1 PL šťava limetková
1 PL sójová omáčka
5 - 7 strúčikov cesnak
1 PL olej
zázvor
mleté čierne korenie
čili paprička
petržlenová vňať


Postup
Med, limetkovú (príp. citrónovú) šťavu, sójovú omáčku, pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor (podľa chuti) a olej zmiešam, ochutím mletým čiernym korením, prípadne troškou sušeného čili. Soľ nedávam, stačí sójová omáčka. Do marinády pridám asi za hrsť nasekanej petržlenovej vňate a nechám v nej očistené kuracie srdiečka odležať aspoň 3 hodiny, prípadne cez noc (na grilovačku nasledujúci deň).
Namarinované srdiečka napichujem na pripravené špajdle. Tie je dobré vopred namočiť do vody, aby z nich pri jedení išli srdiečka ľahko dolu. Pre tepelnú úpravu na panvici ich napichujem po 3 ks, je to praktické (veľkosť panvice) a možno aj vkusnejšie. Na vonkajší gril idú zvyčajne na celú dĺžku špajdle, záleží od situácie.
Z chladničky ich vytiahnem asi pol hodinu pred grilovaním, aby neboli úplne studené. Grilujem z oboch strán, do zlatista.
Tentokrát som ich robila doma na panvici (cca 7-10 minút) a keď boli hotové, ešte som ich zabalila na asi 10 minút do alobalu. Medzitým som spravila prílohu - zelené fazuľky.
Zvyšná marináda sa využije pri servírovaní, buď tak ako je, alebo trochu prehriata a zredukovaná. Ak toto ochutenie srdiečok nie je práve vaša šálka kávy, skúste napríklad kombináciu cesnak, bazalka/oregano, biele víno. Takéto srdiečka sú vždy príjemným spestrením grilovačiek.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly