štvrtok 1. januára 2015

VIEDENSKÝ REZEŇ (bezlepková verzia)

 
Klasický viedenský rezeň sa pripravuje zásadne z teľacieho mäsa, v trojobale (hladká múka, vajce, strúhanka) a vypráža sa v horúcej bravčovej masti. Nie každý si ho však môže dopriať v originálnej verzii. Tu je návod ako ho pripraviť tak, aby vyhovoval potrebám bezlepkovej stravy.

 
Suroviny
teľacie stehno
múka hladká pohánková
vajce
krupica kukuričná
soľ
mleté čierne korenie
alebo sečuánske korenie
bravčová masť


Postup
Očistené, odblanené teľacie mäso nakrájam na rezne, mierne naklepem a osolím. Kto má rád mäso pikantnejšie, môže použiť mleté čierne korenie, alebo sečuánske korenie. Mäso obalím v pohánkovej múke, v rozšľahanom vajíčku a napokon v kukuričnej krupici. Vyprážam v horúcej bravčovej masti (z oboch strán cca 3 minúty). Podávam s plátkom citróna, alebo pokvapkané čerstvou citrónovou šťavou.
Tu som podávala s maslovými zemiakmi s pažítkou a uhorkovo-cibuľovým šalátom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly