streda 1. júna 2016

DVOJFAREBNÝ NANUK


Osviežujúci domáci nanuk pre tých, ktorí majú určité stravovacie obmedzenia. Bez výčitiek si ho môže vychutnať človek na redukčnej diéte, nízkosacharidovej, protikvasinkovej/protiplesňovej*, je vhodný pre bezlepkovú aj bezlaktózovú stravu. Navyše je vyrobený len zo 4 surovín.


Suroviny
1 ks grep červený
1 ks cottage cheese (bezlaktózový)
1/2 čl vanilkový kaviár (semiačka z vnútra vanilkového struku)
2 čl brezový cukor (xylitol)


Postup
Grep vyfiletujem a jeho dužinu rozmixujem. Pokojne nechajte aj jadierka, sú prospešné v boji proti infekčným chorobám, vírusom a baktériám . Obzvlášť účinné sú v boji proti plesniam a kvasinkám.
Cottage cheese, vanilku a brezový cukor spolu rozmixujem. 
Do nanukových formičiek vrstvím najskôr grepovú zmes, potom vanilkovú a nakoniec ich uzatvorím vrchnákom na paličke. Vložím do mrazničky na 2 - 4 hodiny.
Z mrazničky nanuk vytiahnem asi minútu pred servírovaním, aby sa zmrazená zmes trochu uvoľnila od krajov formy a dala sa jednoducho vytiahnuť. 
Nanukové formy sa dnes dajú kúpiť v rôznych obchodných sieťach, v sezóne ich máva Tesco, Lidl, Kaufand, Billa, dajú sa objednať v e-shopoch (napr. Orion) atď. Formičky použité v recepte sú z Ikey.

*Zvyčajne má protikvasinková diéta niekoľko fáz, na jej začiatku je povolených len zopár potravín, neskôr je to voľnejšie. Uistite sa, že suroviny a postupy v tomto recepte sú v súlade s Vašimi aktuálnymi potrebami, v prípade pochybností sa poraďte s Vašim ošetrujúcim lekárom

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly