utorok 1. septembra 2015

LANGOŠ BEZ KYSNUTIA (4ks)


Chutná rýchlovka bez kvasníc a bez kysnutia. Príprava je jednoduchá, zvládne ju aj začiatočník.



Suroviny
2 hrnčeky múka hladká
1 hrnček tvrdý syr (eidam, gouda atď.)
1/2 čl sóda bikarbóna
soľ podľa chuti
1 hrnček biely jogurt, alebo pochúťková smotana
tuk na vyprážanie
obloha podľa chuti (tatarka, kečup, cesnak, syr.. )


hrnček = 2dl


Postup
Syr nastrúham na väčších "slzičkách". V miske ho zmiešam s múkou, sódou bikarbónou, soľou a nakoniec aj jogurtom. So soľou opatrne, najmä ak použijete slanší typ syra! Zo surovín vypracujem hladké nelepivé cesto, ktoré rozdelím na 4 rovnaké kusy.
Rozvaľkám ich do tvaru langoša a v horúcom tuku z oboch strán vyprážam.
Hotové potieram cesnakovou vodou (v malom množstve vody prelisovaný cesnak) a ochutím napríklad tatarkou a syrom, kyslou smotanou, kečupom atď., kto má čo rád samozrejme☺

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly