piatok 1. apríla 2011

KAKAOVO - TVAROHOVÝ REZ (kinder mliečny rez)

 
Jednoduchý dezert, ktorý zvládne aj začiatočník. 


Suroviny

Cesto:
2 ks vajcia
80 g práškový cukor
10 g vanilkový cukor
1-2 PL kakao
0,6 dl mlieko 
0,6 dl olej
125 g hladká múka (00)
1 čl prášok do pečiva (PDP)
soľ 

Plnka:
200 g tvaroh (krémový)
250 ml smotana na šľahanie
2 PL med
citrónová šťava podľa chuti 


Rozpis surovín je na malý plech, veľkosť: 25 x 21cm

 
Postup
Najskôr si spravím plnku, aby sa mohla nejaký čas chladiť. Tvaroh, smotanu a med vyšľahám, kým vznikne hladká, kompaktná a mierne hustá zmes. Ochutím citrónovou šťavou. Sladká smotana sa dá nahradiť pochúťkovou, v tom prípade s citrónom opatrne, resp. možno ho úplne vynechať. Zmes odložím do chladničky.
Rúru zapnem na 170°C, kým budem robiť cesto, vyhreje sa na potrebnú teplotu.
Vajcia, práškový cukor, vanilkový cukor a kakao vyšľahám do hustej peny. Pridám mlieko, olej a znovu dobre vyšľahám. Nakoniec postupne prisypávam preosiatu múku s PDP a dobre zašľahám.
Výsledná zmes je hustejšia a "bublinková".
Cesto vylejem na plech vystlaný papierom na pečenie a vložím do rúry na 25-30 minút.
Po vytiahnutí skontrolujem špajdľou, či je korpus skutočne dobre upečený. Nechám ho vychladnúť.
Dobre vychladený ho (zboku) prerežem na dve polovice. Spodnú časť rovnomerne natriem studeným krémom, prikryjem vrchnou a nechám ešte asi na 1h vychladiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly