nedeľa 1. mája 2011

GRILOVANÝ ANANÁS


Jednoduchý, osviežujúci a len za pár minút pripravený dezert. Poteší aj tých, ktorým pečenie koláčov príliš nejde, tu totiž nie sú žiadne extra zručnosti potrebné. Zvládne ho aj úplný začiatočník, verím, že výsledná chuť bude príjemným prekvapením. 


Suroviny
1 ks ananás
1-2 PL med
1 PL citrónová šťava
škorica, soľ


Postup
Ananás očistím a nakrájam na asi 1 cm hrubé plátky. Med, citrónovú šťavu, škoricu a štipku soli spolu dobre zmiešam. Citrón sa môže nahradiť limetkou, chuť dezertu bude "exotickejšia".
V pripravenej zmesi namáčam jednotlivé plátky ananásu. Grilujem z oboch strán na rozpálenom grile, alebo v grilovacej panvici. V závere sa môže podliať rumom a flambovať.
Podávam najčastejšie s kyslou smotánkou, alebo čokoládovou zmrzlinou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly