nedeľa 6. apríla 2014

ZAPEKANÁ ŠPARGĽA S CESTOVINOU



 Suroviny
1 zväzok špargľa
250 ml sladká smotana
100-150 g cestovina
100 g šunka
150 g tvrdý syr
maslo
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať
soľ


Postup
Pripravím si suroviny.
Špargľu nakrájam na menšie kúsky, šunku na kocky. Na primerane veľký plech rozložím najskôr uvarenú cestovinu. 
Na ňu navrstvím nakrájanú špargľu.
Ochutím soľou, čerstvo mletým čiernym korením a ostrúhaným muškátovým orieškom. 
Pridám na kocky nakrájanú šunku.
Posypem sekanou čerstvou petržlenovou vňaťou ..
.. na vrch dám kúsky masla.
Prikryjem plátkami tvrdého syra.
Zalejem smotanou. 
Zapekám asi 10 minút na 190°C..
resp. kým bude vrchná vrstva zlatohnedá.
Pred podávaním posypem ešte trochu čerstvej petržlenovej vňate. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly