utorok 1. júla 2014

ŠIŠKY BEZ VYSMÁŽANIA



Suroviny
250 g hladká múka
1 žĺtok
25 g maslo
15 g vanilkový cukor
1/2 kocky čerstvého droždia (21 g) alebo 1/2 balenia sušeného (4-5 g)
1 dl mlieko
1 PL rum
soľ, džem, práškový cukor


Postup
Múku preosejem, pridám roztopené maslo, žĺtok, vanilkový cukor, droždie, štipku soli a teplé mlieko s rumom.
Vypracujem nelepivé cesto, ktoré nechám asi 1 hodinu kysnúť.
Cesto zdvojnásobí svoj objem.
Vyvaľkám ho asi na 0,5 cm a vykrajujem kolieska. 
Na každé dám lyžičku hustého džemu.
Prikryjem druhým kolieskom a kraje pevne spojím. Šišky uložím na vymastený plech a nechám kysnúť ďalších 30 minút.
Medzitým si predhrejem rúru na 180°C. Šišky pečiem 15-20 minút. Hotové posypem práškovým cukrom.
 
 
 
 Inšpirácia: brambora

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly