utorok 19. novembra 2013

KRKOVIČKA V MAJONÉZE


Suroviny
1 kg bravčová krkovička
1 ks majonéza
1 ks väčšia cibuľa
150 g tvrdý syr
soľ, rasca, majorán 


Postup
Očistenú krkovičku nasolím, ochutím majoránkou a čerstvo mletou rascou. Vložím do jenskej misy (alebo inej zapekacej nádoby s vrchnákom) potriem majonézou a podlejem trochou vody.
Očistenú cibuľu nakrájam na kolieska a poukladám na krkovičku. Pomôžem si špáradlami, aby neskĺzla.
Tvrdý syr nahrubo nastrúham a navrstvím na krkovičku. Misu zakryjem vrchnákom a pečiem asi 1h na cca 190°C.
Vrchnák odstránim, zvýšim teplotu asi na 230°C a dopekám ešte 10-15 minút, aby sa syr zvrchu trochu zapiekol. Najlepšie chutí s čerstvou domácou bagetou, alebo žemľami. 
Inšpirácia: remcula

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly