nedeľa 6. apríla 2014

CUKETOVÉ ŠPAGETY S PÓRKOVO-FENIKLOVOU OMÁČKOU


Ľahké a celkom rýchlo hotové kompletné jedlo z cukety, póru a feniklu, príjemne prevoňané cesnakom.

Suroviny
Cuketové špagety
1 - 2 ks cuketa
1 - 2 PL tuk (kokosový olej bez vône)
1 - 3  strúčiky cesnak
Pórkovo - feniklová omáčka
1 ks pór
1 ks fenikel
1 - 2 PL tuk (kokosový olej bez vône)
1 - 3  strúčiky cesnak
1 - 2 PL mandle 
soľ
mleté čierne korenie
bylinky podľa chute
citrónová šťava



Postup
Cuketu poriadne umyjem (šupku nechám) a pomocou škrabky na julienne z nej tvorím špagety. Použijem len pevnú dužinu, stred s jadierkami odložím na omáčku.
 
Na panvičke zohrejem tuk (pre potreby protikvasinkovej/protiplesňovej diéty použite kokosový olej, alebo ghí) a sprudka na ňom špagety krátko orestujem. Len toľko, aby trocha zmäkli. Osolím, ochutím mletým čiernym korením a po odstavení zo zdroja tepla pridám prelisovaný cesnak.
Súbežne so špagetami pripravujem na druhej panvičke omáčku. Na horúcom tuku orestujem na kolieska nakrájaný pór a na menšie kusy nakrájaný fenikel. Nie dlho, nech zostanú trochu chrumkavé. V kuchynskom robote (vo food processore) rozmixujem odloženú časť cukety s jadierkami a pridám na panvicu. Hustotu si reguluje každý podľa svojich preferencií. Ak je zmes hustá, nariedim ju podľa potreby vodou, ak je riedka, zahustím mletými mandľami. Ak mandľami zahusťovať netreba, môžu sa pridať aspoň pre chuť (pomleté, alebo nasekané).
V závere omáčku dochutím soľou, ml. čiernym korením a prelisovaným cesnakom. Občas pridám citrónovú šťavu, bylinky, alebo čerstvú čili papričku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly