piatok 1. októbra 2010

ZEMIAKOVÉ PUČKY



Suroviny
zemiaky
kyslá smotana
pažítka
tvrdý syr
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
cesnak
soľ
pór, maslo 


Postup
Zemiaky dobre umyjem a v šupke varím v slanej vode do polomäkka. Kyslú smotanu zmiešam s pažítkou a kúskom strúhaného tvrdého syra. Ochutím mletou červenou paprikou, čerstvo mletým čiernym korením, lisovaným cesnakom a soľou podľa chuti.
Zemiaky scedím a odkvapkané ich rozložím na plech. Tlakom ruky, obrátenou stranou lyžice, alebo iného vhodného kuchynského náradia ich trochu rozpučím.
Na vrch každého zemiaku dám lyžicu ochutenej smotany (syr ju drží pekne pokope, nerozteká sa veľmi), 
koliesko póru a plátok masla.
Okrem pučiek som spravila aj pár kúskov bez smotany, len rozkrojené na polovicu, s pórom a maslom.
Spolu ich pečiem pri vyššej teplote, cca 200°C asi 15 minút, tak aby boli aj trochu chrumkavé zospodu a smotana sa zapiekla.
Maslo sa medzitým tiež roztopí a spečie pór do zlatista. Pučky podávam buď samostatne, alebo ako prílohu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly