piatok 5. augusta 2011

CHLEBOVÉ PLACKY

Šikovný spôsob ako zužitkovať starší chlieb, alebo pečivo. Princíp podobný ako pri klasických zemiakových plackách.

Suroviny
starší chlieb (alebo pečivo)
cibuľa
cesnak
majorán
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
petržlenová vňať
hladká múka (alebo strúhanka ) podľa potreby
tuk na vysmážanie (bravčová masť, olej)


Postup
Tvrdý starší chlieb nechám rozmočiť v primeranom množstve vody (prípadne mlieku). Dobre vyžmýkam, pridám na drobno nakrájanú cibuľu (jarnú, červenú, alebo šalotku), prelisovaný cesnak, ochutím korením, soľou a petržlenovou vňaťou. V prípade potreby prisypem múku a zmes premiešavam, kým nie je kompaktná. Vajíčko netreba, zmes drží dobre pokope aj bez neho, ak ste si však nie istí, pokojne pridajte, jedlu to neublíži 😉
 Chlebové placky (fotorecept) - obrázok 1
Na panvici rozpálim tuk a v ruke formujem placky. Vkladám ich do horúceho tuku a vyprážam z oboch strán.
Chlebové placky (fotorecept) - obrázok 2
Chlebové placky (fotorecept) - obrázok 3
Hotové placky nechám odkvapkať a ešte horúce podávam. Sú mäkké a po krajoch chrumkavé. Výborne chutia s kyslou uhorkou, alebo zeleninovým šalátom, či len tak samotné. 
Chlebové placky (fotorecept) - obrázok 4
***Chlieb v plackách pri vyprážaní dosť pije tuk, dajú sa však upiecť v rúre. Ja ich dávam na plech vystlaný papierom na pečenie, iba máličko potretý tukom. Pečiem pri 180 - 200°C do zlatista.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly