nedeľa 31. júla 2011

TEKVICOVÝ KOLÁČIK S AZUKI


V reštaurácii mi zachutil tak, že som si ho musela zakrátko urobiť aj doma.
 
 
Suroviny
 
Cesto
150 g múka ryžová lepkavá (glutinous)
150 g tekvica
50 g múka hladká pšeničná
40 g cukor
 
Plnka
1 konzerva fazuľa sladká červená Azuki
 
olej
 
 
Postup
Tekvicu nakrájam na väčšie kúsky, uvarím domäkka a nechám vychladnúť. 
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 1
Zmiešam ryžovú múku, hl. pšeničnú múku, cukor a tekvicu. Ryžová múka nemá byť obyčajná (rice flour), ale sladká-lepkavá (glutinous rice flour).
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 2
Zmes spracujem na hladké cesto a dám na cca 1 hodinu do chladničky. Komu je naponáhlo, môže vynechať, ale s vychladeným cestom sa pracuje lepšie.
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 3
Urobím valec, rozdelím ho na približne rovnaké kúsky..
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 4
.. a dám do nich plnku z červenej fazule.
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 5
Červenú fazuľu Azuki je možné kúpiť v predajniach s ázijskými, či exotickými potravinami, stále bežnejšia je však už aj v obchodoch typu Tesco, Kaufland a poobne. Okrem sušenej strukoviny je dostať už aj spracovanú Azuki pastu, alebo konzervu. Ja som použila tú. Kto má len sušenú azuki, uvarí si ju napríklad v tlakovom hrnci, popučí a podľa potreby zmieša s cukrom. Moja fazuľa v konzerve bola už ocukrená, stačilo ju len rozpučiť a rozmiešať na kašovitú konzistenciu.
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 6´
Jednotlivé koláčiky opatrne zabalím tak, aby z nich plnka nevytekala a na panvičke opečiem.
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 7
Skúšala som ich variť, pariť aj vyprážať.. 
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 8
 Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 9Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 10
.. najlepšie však boli opečené, na troche oleja.
Tekvicový koláčik s Azuki (fotorecept) - obrázok 11
 
*Ešte tepelne neupravené koláčiky je možné zamraziť a využívať ako domáci polotovar. Stačí ich rozložiť napríklad na jemne pomúčenú dosku a dať do mrazničky na pár minút (15-30), kým trochu namrznú (aby sa o seba nelepili, keď ich potom dám spolu). Po stuhnutí sa už môžu všetky vložiť do jedného vrecúška a skladovať v mrazničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly