nedeľa 10. januára 2010

ČÍNSKE KORENIE PIATICH VÔNÍ (chinese 5 spices powder)

Rôzne zmesi korenia si najradšej pripravujem sama. Okrem toho, že v nich mám namiešané presne to, čo chcem a potrebujem, milujem tú vôňu, ktorá sa šíri kuchyňou pri ich výrobe.


Suroviny
1 PL škorica (celá)
1 PL fenikel (semienka celé)
1 PL klinčeky (celé)
1 PL badián (celý)
1 PL sečuánske korenie (celé*)

Postup
Škoricu rozdrvím na menšie kúsky. Spolu so semienkami feniklu, klinčekmi, badiánom a sečuánskym korením ich krátko nasucho opečiem v panvici, len toľko, aby sa rozvinula ich vôňa. Po vychladnutí ich zomeliem na jemný prášok (používam mlynček na kávu). Zmes uchovávam vo vzduchotesnej nádobke.

*rozpolené/otvorené semienka (šupky) bez horkého čierneho jadra

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly