Suroviny
1 PL škorica (celá)
1 PL fenikel (semienka celé)
1 PL klinčeky (celé)
1 PL badián (celý)
1 PL sečuánske korenie (celé*)
1 PL fenikel (semienka celé)
1 PL klinčeky (celé)
1 PL badián (celý)
1 PL sečuánske korenie (celé*)
Postup
Škoricu rozdrvím na menšie kúsky. Spolu so semienkami feniklu, klinčekmi, badiánom a sečuánskym korením ich krátko nasucho opečiem v panvici, len toľko, aby sa rozvinula ich vôňa. Po vychladnutí ich zomeliem na jemný prášok (používam mlynček na kávu). Zmes uchovávam vo vzduchotesnej nádobke.
*rozpolené/otvorené semienka (šupky) bez horkého čierneho jadra
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára