pondelok 11. januára 2010

ARABSKÉ KORENIE SIEDMYCH VÔNÍ (bokharat)


Voňavá zmes, ktorá dodá jedlu príjemnú chuť a vôňu orientu.


 Suroviny
2 PL čierne korenie (celé)
2 PL rímska rasca (celá)
2 PL červená paprika (mletá)
1 PL koriander (celý)
1 PL klinčeky (celé)
1 ČL muškátový oriešok (mletý)
1 ČL škorica (mletá)
1/2 ČL kardamóm (mletý)


Postup
Celé čierne korenie, rímsku rascu, koriander a klinčeky krátko prehrejem na suchej panvici, aby sa rozvinula ich vôňa. Vychladnuté najemno zomeliem (používam mlynček na kávu), pridám mletú červenú papriku, muškátový oriešok, škoricu a kardamom. Všetko spolu dobre premiešam. Uchovávam vo vzduchotesnej nádobe.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly